Adım Adım SMF Forum Kurulumu (Cpanel için) Yazdır

  • 683

Adım Adım SMF Kurulumu

1. İlk olarak internetten kurmak istediğiniz smf (Simple Machines Forum) paketini bilgisayarınıza indirin ve indirdiğiniz zipli dosyaları bir dizine çıkartın.

2. Daha sonra bir FTP  programı ile sitenize bağlanarak, sitenizin www dizini içinde yeni bir klasör oluşturun. (Oluşturacağımız klasörün adının forum olduğunu farz edelim.)

3. FTP programında sol tarafta bulunan bölümde yükleyeceğimiz forum dosyalarını seçerek sürükle-bırak yöntemiyle bu dosyayı sol tarafta bulunan sitenizin içeriğine (forumu kurmak için oluşturduğunuz yeni klasöre) yükleyin.

4. Yükleme işlemi bittikten sonra, bir veritabanı kurmanız gerekecektir. Bunun için www.benimsitem.com:2082 veya www.benimsitem.com/cpanel adresine girerek kullanıcı ad ve şifrenizle giriş yapın.

5. Sitenizin yönetim panelinde (cpanel) MySQL Veritabanları bölümüne girerek, önce yeni bir MySQL veritabanı, sonra da yeni bir MySQL kullanıcısı ve şifresi oluşturun.

6. Bir sonraki adımda oluşturduğunuz yeni MySQL kullanıcısını, yeni oluşturduğunuz MySQL Veritabanı üzerinde yetkilendirin. Yetkilendirme seçeneklerinde ALL kutucuğunun işaretlenmiş olmasına dikkat edin.

7. Bütün bu işlemleri doğru olarak yaptıktan sonra www.benimsitem.com/forum adresine girin.

8. SMF Installer başlıklı bu yeni ekranda, Basic Settings bölümünde Forum Name yazan yere forumunuzun adını yazın. Hemen altındaki Forum URL yazan yerde forumunuzun bulunduğu dizin yazacaktır. Burayı değiştirmiyoruz. Bunun altında, Gzip Output ve Database Sessions yazan yerler işaretlenmiş olarak karşınıza çıkacaktır. Bunlarda herhangi bir değişiklik yapmıyoruz. Altta bulunan MySQL Server Settings bölümünde ise, MySQL server name yazan yerde localhost yazacaktır. Orayı değiştirmiyoruz. Hemen altında bulunan MySQL username yazan yere oluşturduğumuz MySQL kullanıcı adını ve altında yazan MySQL password yazan yere de oluşturduğumuz MySQL kullanıcı şifresini yazıyoruz. Daha sonra bir alt satırda MySQL database name yazan yere oluşturduğunuz MySQL veritabanı adını yazın. En altta bulunan MySQL table prefix bölümünde ise herhangi bir değişiklik yapmadan sağ alttaki Proceed butonuna tıklayın.

9. Açılan sayfada Create Your Account bölümünde forum için administrator, yani forum yöneticisi oluşturacağız. Bunun için, Your username yazan yere oluşturacağınız forum yönetici adını yazın. Hemen altındaki Password yazan 2 satıra da oluşturacağınız forum yöneticisi için şifre yazın. Email Address bölümüne de forum yöneticisi için bir email adresi yazın.

10. Son olarak altta MySQL Database Password bölümünde daha önce oluşturduğunuz MySQL veritabanı kullanıcı şifresini yazın ve hemen altta sağdaki Finish butonuna tıklayın.Açılan sayfada forum kurulumunu başarıyla tamamladığınızı belirten bir yazı olacaktır.

11. Daha sonra forum adresinize gidin (www.benimsitem.com/forum). Forumunuz kurulmuştur ancak sizden son olarak sitenize yüklediğiniz forum dosyaları içinde bulunan install.php dosyasını silmeniz istenecektir. Bunun için Ftp Programınızdan forum klasörü içinde bulunan install.php dosyasını silin.

12. Artık forumunuza admin yani forum yöneticisi olarak giriş yapabilir ve forumunuzu yönetebilirsiniz.

SMF Foruma Türkçe Dil Ekleme

1. Önce kurmak istediğiniz Türkçe dil paketini internetten bilgisayarınıza indirin.

2. Ardından indirdiğiniz zipli dosyaları bir dizine çıkarın. Themes adlı bu klasörün içinde Default adlı klasörün içindeki Languages dosyası içindeki içeriği Ftp Programı kullanarak froum dosyalarınız içerisindeki Themes klasöründeki language dosyası içine yükleyin.

3. Dosyaları language klasörü içine yükledikten sonra, forumunuzun yönetim paneline giderek, Server Settings (Sunucu Ayarları) seçeneğine tıklayın.

4. Daha sonra sayfanın biraz aşağısında bulunan Default Language (Varsayılan Dil) seçeneğini Türkçe yapın ve en altta bulunan Save (Kaydet) butonuna tıklayın. Save butonuna tıkladığınızda karşınıza çıkan Parola yöneticisinde kayıtlı ve ilişkili parolayı değiştirmek ister misiniz? sorusuna hayır deyin.

5. Artık forumunuzun varsayılan dili Türkçedir.


Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

<< Geri
overlay spinner