Hotlink, başka bir sitenin sizin görsellerinizi ya da dosyalarınızı kendi sayfasında doğrudan sizin sunucunuzdan göstermesidir. Görsel o sitede görünür, ama trafiği siz harcarsınız. Hotlink koruması bu isteklere izin vermez.
Hotlink korumasını açma
- Güvenlik › Hotlink Koruması sayfasını açın. Üstteki kutu korumanın açık mı kapalı mı olduğunu gösterir ("Hotlink protection is currently disabled" = kapalı).
- Erişime izin verilecek URL'ler: görsellerinizi göstermesine izin verdiğiniz adresler. Panel kendi alan adlarınızı (http, https, www'lu ve www'suz) kendisi ekler. Görsellerinizi bir CDN ya da başka bir sitenizden de gösteriyorsanız o adresleri satır satır ekleyin.
- Aşağıdaki uzantılar için doğrudan erişimi engelle: korunacak dosya türleri, virgülle ayrılmış (varsayılan
jpg,jpeg,gif,png,bmp). Sitenizde WebP kullanıyorsanızwebp, video içinmp4ekleyin. - Doğrudan isteklere izin ver: işaretliyse görsel adresini tarayıcıya doğrudan yazan kişi görseli görebilir. İşaretli değilse yalnız izin verilen sitelerden açılır.
- İsteği aşağıdaki URL'ye yönlendirin: engellenen istekler yerine gösterilecek bir adres (ör. küçük bir uyarı görseli). Boş bırakılırsa istek reddedilir.
- Göndere, ardından üstteki Etkinleştire basın.
Dikkat edilmesi gerekenler
- Görsellerinizi sosyal medyada, e-posta bültenlerinde ya da pazaryeri ilanlarında sitenizden gösteriyorsanız o adresler izin listesinde değilse görseller orada görünmez.
- Bazı tarayıcılar ve gizlilik eklentileri hangi siteden gelindiği bilgisini göndermez; Doğrudan isteklere izin ver kapalıysa bu ziyaretçiler kendi sitenizde de görsel göremeyebilir. Sorun görürseniz bu seçeneği işaretleyin.
- Koruma
.htaccessdosyasına kural olarak yazılır; kapatmak için aynı sayfada Devre Dışı Bıraka basın.
